Prohlédněte si důležité tipy, které vám prozradí, zda je o pivo Pilsner Urquell správně pečováno. Jak má v půllitru vypadat správně načepované pivo asi všichni tušíme. Jak ale téhle ideální podoby dosáhnout? Správný způsob čepování totiž poznáme nejen vizuálně, ale i na výsledné chuti zlatavého moku. Jak tedy správně čepovat? A jaké způsoby čepování máme?
Základem pro dobře načepované pivo Pilsner Urquell je čisté, ochlazené a odkapané sklo
Půllitry musejí být vždy vychlazené na teplotu piva, čisté a hlavně ještě mokré. Pokud byl půllitr dobře umytý neobjeví se po načepování na jeho stěně žádné bublinky a pěna hezky kroužkuje na stěně sklenice. Opláchnutí sklenice studenou vodou pak zajistí její ochlazení, aby nám neohřívala samotné pivo.
Pěna piva Pilsner Urquell
Pěna musí být vždy mokrá, hustá a krémová. Jen taková pěna totiž působí jako ochrana piva, uchovává jeho správný říz a doplňuje lahodnou chuť.